Eiwitten voor spiergroei

Welke eiwitten kan ik het beste nemen voor spiergroei? Er wordt de laatste twee jaar veel aandacht besteed aan eiwitten, de supermarkten en andere aanbieders spelen hier handig op in. Proteïne yoghurtjes in alle smaken, brood met extra eiwitt, eiwit rijke pasta repen, shake’s, noem maar op: protein sells!

Maar welke bronnen kan ons lichaam het beste gebruiken? Wat vooral belangrijk is, is het volledige aminozuur spectrum (complete eiwit bronnen) en de biologische waarde van de eiwit bron, dit laatste zegt ons wat de opname in ons lichaam. We kunnen stellen dat alle dierlijke bronnen door ons lichaam het beste worden opgenomen, denk aan vlees, vis, eieren, kwark, cottages chees, kaas, schaal- en schelpdieren.

Minder ideaal maar zeker bruikbaar in goed gecombineerde gerechten zijn bijvoorbeeld bonen, rijst, noten, pasta’s, paddestoelen en diverse groentes. 

Wil je spiergroei realiseren, dan wil je rond de 1,8 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnenkrijgen, en dan het liefste eitwitten uit de hierboven genoemde producten.
Dit gecombineerd met een energie overschot, krachttraining met een volledige beweeg uitslag en progressieve overload zal zorgen voor extra spiermassa.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten via whatsapp (zie bovenaan aan deze pagina) of klik hier om een mail te sturen. 
Succes!


Terug naar het overzicht

Ervaringen

Natascha / 6 December 2021
Al jaren train ik met plezier bij Leroy Grau en kan ik het iedereen van harte aanbevelen. Het heeft een positief effect op zowel je mentale- als fysieke gezondheid. Na mijn krachttraining ga ik altijd opgewekt en met een energieker gevoel weer naar huis. Ook heb ik veel minder vaak blessures. Door mijn hypermobiliteit had ik hier snel last van tijdens het beoefen... Lees meer
Bernard / 6 April 2020
Fijne trainers, gezellige leuke sfeer. Heel veel geleerd over training en voeding, een absolute must voor body en mind!