Wij hameren er al jaren op dat lifestyle key is voor een gezond lichaam, maar ook voor een fitte geest. Het staat in mijn studio op de muren: 'Er kan geen geneeskunde op tegen een goede leefstijl'. Wat deze leefstijl is en hoe je deze leeft is een groot onderdeel van ons werk in mijn personal training studio. Wij leren mensen letterlijk hoe ze langer, gezonder, sterker en fitter kunnen leven. Deze blog gaat over een verhaal uit mijn prive sfeer, mijn overleden buurman. Ik noem hem voor het gemak even Fred.

Fred was wat je noemt, met alle respect, een 'couch potato', hij bewoog alleen als het echt moest: boodschapje doen, naar de auto en weer terug voor werk. Van zijn werkplek naar de kantine en weer terug, dat was het wel. Fred sprak mij dagelijks aan, hij wist van mijn werk als sportschool houder en personal trainer. Vaak was zijn tekst, 'ik moet echt wat gaan doen, ik weet het.' Hij kocht vervolgens een loopband en een crosstrainer, maar deed hier uiteindelijk niks mee. Een jaartje later is Fred dood in zijn huis gevonden door ambulancepersoneel, de reden van zijn overlijden was een verstopte kransslagader.

Nu is dit een vrij intens voorbeeld. Mijn boodschap is niet om je bang te maken, maar wel bewust. In veel gevallen kunnen deze 'welvaartziektes' voorkomen worden door genoeg beweging en een goed dieet. Als Fred zijn geld had geïnvesteerd in zijn lichaam en geest in plaats van in een gloednieuwe auto, had hij hoogstwaarschijnlijk nu nog geleefd met een veel hogere kwaliteit van leven die hij ooit had gekend. Voor Fred is het te laat. Voor jou daarentegen niet. 

Je kunt letterlijk elke dag en elk uur beslissen om alles uit je fysiek te halen wat er in zit. Je hebt de keuze om de meest fitte vader, moeder, opa of oma te zijn voor je familie en vrienden. De vraag is nu, wat houdt jou tegen?


Terug naar het overzicht

Wil je meer energie, je fysiek en fitheid naar 
“the next level” brengen?

Eindelijk eens van je overgewicht af komen?

Contact met Leroy

Contact met Leroy